Prens Harry ve Meghan, Kraliçe Elizabeth'in ölüm yıldönümü töreninden "menedildi"

Prens Andrew dahil kraliyet ailesinin tüm üst düzey üyelerinin Balmoral Kalesi'nde düzenlenecek törene katılması bekleniyor

(AP)

Prens Harry ve Meghan Markle'ın, Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün birinci yıldönümü anısına düzenlenen kraliyet ailesi toplantısı için davetiye almadıği bildirildi.

8 Eylül'de Balmoral Kalesi'nde düzenlenecek buluşmada Kral III. Charles'ın annesini anması bekleniyor.

O gün, Kral'ın tahta çıkışının da yıldönümü.

The Sun'a konuşan bir kaynak kraliyet etkinliğiyle ilgili Sussex Dükü ve Düşesi'ne "herhangi bir şekilde ulaşılmadığını" söyledi.

Kaynak şöyle dedi: 

Eğer bu planlardan herhangi birine dahil edilmezlerse, bu önemli olayı kendi yöntemleriyle anmanın bir yolunu bulacaklardır.

The Independent yorum için Prens Harry ve eşinin temsilcileriyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Meghan Markle'ın doğum günü (4 Ağustos Cuma) öncesinde Sussex Dükü ve Düşesi'nin, 2 Ağustos Çarşamba gecesi Kaliforniya'ya bağlı Montecito'da ünlülerin uğrak yeri olan bir restorandan çıkarken görülmesinin ardından bu haber geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Harry'nin Balmoral'daki etkinlikten bir gün sonra, 9 Eylül'de başlayan 2023 Invictus Oyunları için Almanya'nın Düsseldorf şehrinde olması bekleniyor.

Eşinin de birkaç gün sonra Prens Harry'nin yanına gideceği ve 16 Eylül'deki kapanış törenine katılmadan önce bir dizi etkinlikte yer almayı planladıkları bildirildi.

Almanya merkezli Rheinische Post gazetesine göre Prens Harry bir konuşma yapacak, Markle ise törenin "yönetilmesine" katkıda bulunacak.

The Sun'ın haberine göre Prens Andrew dahil, kraliyet ailesinin tüm üst düzey üyelerinin Balmoral Kalesi'nde düzenlenen yıldönümü törenine katılması bekleniyor.

Törenin ardından Kral ve Kraliçe Camilla 21 Ağustos'ta İskoçya'daki yaz tatillerine resmen başlayacak.
 

Harry ve Meghan
(AP)


Kraliyet çifti bu yıl ana Balmoral Kalesi'nde kalmayarak geleneği bozacak.

Daily Mail'ın haberine göre Charles annesinin geleneğini bozarak hayatını kaybeden Kraliçe'nin yaptığı gibi Balmoral Kalesi'nde kalmak yerine, yerleşkedeki özel evi Birkhall'da kalacak.

Yayın organına konuşan bir kaynak, Kral ve Kraliçe'nin Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ve diğer parlamenterlerin resmi ziyaretleri için seve seve ana kaleye "kaçacaklarını" ama sonbaharın başlarına kadar Birkhall'ın asıl merkezleri olacağını söyledi.

Sussex Dükü ve Düşesi 2020'de kraliyet görevlerinden çekildiğinden ve Prens Harry'nin çarpıcı açıklamalarda bulunduğu anı kitabı Spare'in ocakta yayımlanmasının ardından, çiftin bu yaz Kral ve Kraliçe Camilla'yı evlerinde ziyaret etmesi pek muhtemel görünmüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU