Obama yaza özel şarkı listesine eklediği gruptan tepki gördü

Eski ABD Başkanı, Boygenius'ın "Not Strong Enough" şarkısını övünce grubun elemanı tarafından sertçe eleştirildi

Boygenius grubunun üyesi, Twitter'da Barack Obama'yı "savaş suçlusu" diye nitelendirdi (AP)

Boygenius grubunun vokalisti, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın yaza özgü çalma listelerine şarkılarından birini eklemesinin ardından onu "savaş suçlusu" diye niteledi.

Obama, en son çalma listesine Boygenius'tan Not Strong Enough şarkısını da ekledikten sonra perşembe günü attığı tweet'te "Her yıl yaptığım gibi, işte bu yaz dinlediğim bazı şarkılar, eski ve yeninin karışımı. Neler kaçırdığımı duymak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bu övgüden pek etkilenmediği anlaşılan grubun şarkıcısı ve şarkı yazarı Lucy Dacus, "savaş suçlusu :(" yanıtını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dazed Magazine'e göre Dacus, eski başkanın drone programına atıfta bulunuyor olabilir. Araştırmacı Gazetecilik Bürosu, Obama'nın "ilk yılında Bush'un tüm başkanlık dönemi boyunca gerçekleştirdiğinden daha fazla saldırıyı" yönettiğini bildirmişti.

Obama'ya ilk kez "savaş suçlusu" denmiyor. 2024 seçimi için iki büyük parti dışından başkan adayı olup kampanya yürüten aktivist ve akademisyen Cornel West, 10 yıl önce yine drone programı bağlamında eski başkandan "savaş suçlusu" diye bahsetmişti.

2013'te Smiley & West adlı radyo programında konuşan West, "Epey bir süredir bundan; drone'ların ahlaksızlığından, masum insanların üzerine bombalar atılmasından bahsediyoruz. Şimdiye kadar çocuk sayısı 200'ü aştı. Bunlar savaş suçları" demişti.

xboygeniusx
Boygenius'tan müzisyen Lucy Dacus, 15 Nisan 2023'te ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Indio'daki Coachella Vadisi Müzik ve Sanat Festivali'nin ilk hafta sonunda Coachella sahnesinde sahne alırken (AFP)


West, "Aldatılmayalım; Nixon, Bush, Obama, bunlar savaş suçluları" deyip şöyle devam etmişti: 

Özgürlük mücadelesi adına masum insanları öldürdüler ama Wall Street suçluları gibi hukuku askıya alıyorlar. Hukuk onlar için askıya alınırken geri kalan bizlere geçerli.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Eren Umurbilir

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU