Piers Morgan'a röportaj veren OnlyFans modeliyim: Kadın düşmanı sorusu tanıdıktı

The Independent'a konuşan Elle Brooke, Piers Morgan'la yaptığı viral röportajı ve seks işçiliği sektörüyle ilgili yanlış kanıları anlattı

(Elle Brooke)

Elle Brooke bu ay, TalkTV'deki Piers Morgan Uncensored isimli programın bir kesitinde Piers Morgan'ın kendisiyle yaptığı röportajla viral olmuştu. Röportaj sırasında Morgan, Brooke'a OnlyFans modeli olarak seks işçiliği sektörüne atılmadan önceki avukat olma hedefleri hakkında sorular sormuştu. Morgan, gelecekteki çocuklarının seks işçiliği kariyeri hakkında ne düşüneceğini sorduğunda Brooke ustalıkla cevap vermişti:

Ferrari'de ağlayabilirler.

Brooke'un Morgan'a verdiği röportaj o zamandan beri Twitter'da 50 milyondan fazla kez izlenirken, kullanıcılar Brooke'un cevabını övdü. Öte yandan başkaları da Morgan'ın "kadın düşmanı" tarzda soru sormasını eleştirerek kadınların seks işçiliği sektöründe karşılaştığı çifte standartlara dikkat çekti.

Şimdiyse Elle Brooke kariyeri, viral röportaj anı ve Piers Morgan'ın sorusu hakkında gerçekte ne hissettiğini kendi sözleriyle The Independent'a anlattı.

 

Önceki haftalarda Piers Morgan Uncensored'a çıktığımda, röportajımın viral olmasını beklemiyordum. Çok gergindim ve kendimi aslanın ağzına attığımın farkındaydım. Ama iyi de geçse kötü de geçse, reklamın iyisi kötüsü olmazdı.

Avukat olmak her zaman hayalim değildi, ama hukukta İleri Düzey Eğitim Genel Sertifikası (Birleşik Krallık'ta lise düzeyinde eğitimi tamamlayan öğrencilerin sorumlu tutulduğu mezuniyet yeterliliği -ed.n.) aldığımda "Hey, ben bu işte iyiyim sanki" diye düşündüm. Benim için hukuk diploması alıp avukat olmanın sadece iyi bir gelir için girebileceğim bir yol olacağını biliyordum.

4 yıl önce, abonelik tabanlı bir platform olan Premium Snapchat'te cinsel içerikli, anonim içerikler paylaşmaya başladım. OnlyFans'te ayda 10 bin dolar kazanan bir kadınla tanışana kadar "Aman Tanrım, kadın zengin! Ben de bunu yapabilirim!" diye düşünmemiştim.

OnlyFans hesabımı açtığımda 21 yaşındaydım ve 6 ay içinde çoktan ayda 30 bin dolar kazanmaya başlamıştım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seks işçiliği sektörüne girmek kısa sürede, üzerinde uzun uzadıya düşünmemi gerektirmeyen bir şey oldu. Ben ya hep ya hiç diyen biriyim: Artık hukuk diplomamla ilgilenmiyordum ve kendi işime sahip olmanın beni avukatlıktan çok daha fazla heyecanlandırdığını hissettim. Ayrıca bölüme başlayalı sadece bir ya da iki yıl olmuştu ve daha önümde uzun bir yol uzanıyordu.

TalkTV için Piers Morgan'a röportaj vermem istendiğinde, ilk başta bunun siyasi bir tartışma olacağını düşünmüştüm. Onun siyasette benden çok daha zeki olduğunu bildiğimden korkudan altıma yapacaktım. Piers'le tartışamayacağımı ama oradan yara almadan çıkmanın tek yolunun alaycı, komik ve esprili davranmak olduğunu biliyordum ki tam olarak da öyle yaptım. Daha iyi gidemezdi.

Piers Morgan'ın bana sorduğu hiçbir soru alışılmadık değildi. Aslında seks işçilerinin her zaman duyduğu sorulardı:

Çocuklarınız ne düşünecek? Çocuklarınız ne yapacak? Çocuklarınız zorbalığa uğrayacak.

Bu, toplumun seks işçilerine sadece onları kışkırtmak için söylemeyi sevdiği bir şey.
 


Ayrıca bir seks işçisine varsayımsal çocuklarının fikirlerini sormanın aptalca olduğunu düşünüyorum. Bir erkeğin, kadınların bir gün çocuk isteyeceğini veya çocuk sahibi olacağını varsayarak, bir kadının sadece çocuk isteyeceğini beklemesi delilik. Bunu zaten çok sık duyuyorum, bu yüzden bir bakıma bu soruyu bekliyordum. Piers Morgan'ın bana bunu söylemesi beni hiç rahatsız etmedi.

OnlyFans modelleri hakkında birçok yanlış kanı var. Bunun kolay para kazanma yolu olduğu düşünülüyor ancak fotoğraf çekip OnlyFans'te paylaşmak işin en kolay kısmı. Bununla birlikte gelen pazarlama, koşuşturma ve nefret dolu yorumlar bu işi zorlaştırıyor.

Birçok kişi OnlyFans'teki kadınların aptal olduğunu da düşünüyor ama bu kadınların kazandığı paranın miktarını, hayatlarında ne yaptıklarını, paralarını neye yatırdıklarını ve hayatlarını nasıl değiştirdiklerini bir görseniz. Aptal değiller ve çoğunun diploması var.

Seks işçiliği sektörü, paranın çoğunu kadınların kazandığı bir sektör ve erkeklerin bunu kıskandığını düşünüyorum. Örneğin, bir erkek çok sayıda kişiyle seks yapmışsa ve bir kadın da aynı sayıda kişiyle seks yapmışsa, sü***k damgası yiyen kız olur. Erkekler kadınların paçayı sıyıramadığı birçok şeyden paçayı sıyırabiliyor ve ne yazık ki toplum böyle işliyor.
 


Neyse ki Piers Morgan'la röportajım viral hale geldiğinden beri birçok kadın hayranım bana ulaştı ve bu benim için çok şey ifade ediyor. Morgan'a karşı koydum, dik durdum ve o, beni aptal durumuna düşüremedi. Aslında ben onu aptal durumuna düşürdüm.

Başka biri için çalışmaya asla geri dönemem. Ben kendim için çalışmak ve OnlyFans'in sağladığı özgürlüğe sahip olmak dışında başka bir şey yapmayı hayal edemiyorum.

Toplumun Piers Morgan'la yaptığım viral röportajdan çıkarmasını umduğum bir şey varsa, o da bir şeyleri kafasına takmayı bırakmış bir kadın görmeleridir. İnsanların hakkımda ne düşündüğünü umursasaydım, şimdiki kadar başarılı olamazdım. Kimsenin beni küçük düşürmesine izin vermem; işte, Piers Morgan röportajına bakın. Morgan "Bir internet striptizcisisin" dediğinde, "Bundan çok daha kötüsüyüm" diyorum.

Morgan beni alaşağı edemez, başka hiç kimse de edemez çünkü başkalarının fikirlerinin sizi etkilemesine izin vermek sadece kendi başarınızı engeller.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU