Elvis'in malvarlığını yönetenler Priscilla filmini sert eleştirdi

Elvis'in malvarlığıyla ilgilenen yetkili, "Üniversite filmi gibi duruyor. Set tasarımları öylesi berbat, Graceland böyle görünmüyor" dedi.

(Reuters)

Priscilla Presley, yakında gösterime girecek biyografi filmi için eski eşi Elvis'in malvarlığı yönetiminden daha heyecanlı.

Euphoria'nın yıldızı Jacob Elordi ve Mare of Easttown'dan Cailee Spaeny, Sofia Coppola'nın yakında vizyona girecek A24 filmi Priscilla'da Kral'ı ve eşini canlandırıyor.

İlk fragmanı 21 Haziran Çarşamba günü yayımlanan film, Priscilla'nın 1985'te yayımlanan Elvis and Me (Elvis ve Ben) kitabına dayanıyor.

Filmin posterini perşembe günü Instagram'da paylaşan Priscilla, kitabını "usta Sofia Coppola'nın yorumlamasından heyecan duyduğunu" söyledi.

78 yaşındaki Priscilla, "Coppola olağanüstü bir bakış açısına sahip, çalışmalarının her zaman büyük hayranı olmuşumdur" dedi.

Bu filmin herkesi duygusal bir yolculuğa çıkaracağından eminim.

Ancak Elvis'in malvarlığını yönetenler farklı düşünüyor. Malvarlığı yetkilileri TMZ'ye, Priscilla'nın malvarlığının bilgisi ya da rızası olmadan çekildiğini söyledi.

Yetkililerden birinin, medya kuruluşuna "Üniversite filmi gibi duruyor. Set tasarımları öylesi berbat, Graceland böyle görünmüyor" dediği belirtiliyor.
 


The Independent yorum için A24'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Baba'nın (The Godfather) yönetmeni Francis Ford Coppola'nın kızı yönetmen Sofia Coppola, belki de en çok, Bill Murray ve Scarlett Johansson'ın Tokyo'da yolları kesişen beklenmedik aşıkları canlandırdığı, 2003 yapımı Oscar adayı komedi-draması Bir Konuşabilse'yle (Lost in Translation) tanınıyor.

A24'ün Priscilla için hazırladığı sinopsiste şöyle deniyor:

Genç Priscilla Beaulieu bir partide Elvis Presley'le tanıştığında, zaten görkemli bir Rock'n Roll süperstarı olan bu adam özel anlarda hiç beklenmedik birine dönüşüverir: Heyecan verici bir aşık, yalnızlığın ortağı, hassas bir en iyi arkadaş.

Sofia Coppola, Elvis ve Priscilla'nın Alman ordu üssünden Graceland'deki rüya gibi malikanesine uzanan uzun flört ve çalkantılı evliliklerinde, aşkın, fantezinin ve şöhretin bu derinden hissedilen ve büyüleyici detaylara sahip portresinde, Priscilla'nın gözünden büyük bir Amerikan efsanesinin görünmeyen yönünü anlatıyor.

Priscilla ve Elvis'in tek kızı Lisa Marie, ocakta kalp durması yaşamış ve 54 yaşında ölmüştü.

Kızının ölümünden haftalar sonra Priscilla, Lisa Marie'nin birkaç yıl önce elinden alınan vasiyetnamesinin "gerçekliği ve geçerliliğine", alışılmadık bir imza ve tutarsız olduğu öne sürülen diğer ayrıntıları gerekçe göstererek itiraz etmişti.

Elvis'in tüm mirası Lisa Marie'nin kızı, Daisy Jones and The Six'in yıldızı 34 yaşındaki Riley Keough'a kalacaktı.

Mayısta Riley ve Priscilla'nın mahkemede anlaşmaya vardığı belirtilmişti.

1967'de evlenen Elvis ve Priscilla, 6 yıl sonra 1973'te boşanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU