Eski Birleşik Krallık Başbakanı Truss'tan "marul" benzetmesine tepki: Komik değil, çocukça

Truss, ekonomi hakkındaki fikirlerinin medya tarafından anlaşılamadığını öne sürdü

Sadece 44 gün görevde kalan Liz Truss, Birleşik Krallık tarihinin en kısa süre hizmet veren başbakanı olmuştu (Reuters)

Birleşik Krallık'ta 44 gün görevde kaldıktan sonra istifa etmek zorunda kalan eski başbakan Liz Truss, kendisi hakkında yapılan "marul" benzetmesiyle ilgili ilk kez konuştu.

İrlanda merkezli televizyon kanalı RTE'ye bir röportaj veren Truss, marul benzetmesiyle ilgili gelen soruya önce tepki gösterdi, ardından "Bunun komik olmadığını düşünüyorum. Bence bu çocukça" ifadelerini kullandı.

Truss, "Bunun alakası nedir? Tam da bundan bahsediyorum. Bu benim için konuyla çok alakalı bir soru değil" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık merkezli Daily Star gazetesi, Truss'ın görev yaptığı süreçte Youtube'da bir canlı yayın açarak kameranın önüne bir marul ve Truss'ın fotoğrafını yerleştirmişti.

Gazete günler süren yayını "Truss, maruldan fazla dayanabilecek mi?" başlığıyla izleyicilerine duyurmuş, gerçekten de marul çürümeden Truss görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Görevden ayrılmasının ardından daha çok Birleşik Krallık-Çin ilişkilerine yoğunlaşan Truss, geçen ay Tayvan'ı ziyaret eden ilk eski Birleşik Krallık Başbakanı olmuştu.

Ancak Britanyalı siyasetçinin RTE'de David McCullagh'a verdiği röportajın konusu Truss'ın 44 gün süren başbakanlık dönemiydi.

Liz Truss
Truss'ın istifa etmesinin ardından Daily Star yayınındaki marul "kutlama" yapmıştı


Geniş çaplı vergi kesintisi planının ardından kamuoyunun ve partisinin desteğini kaybeden Truss, birkaç hafta sonra bu plandan geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Truss konuyla ilgili Birleşik Krallık'ın halen ciddi bir ekonomik problem yaşadığını belirtirken, "Ekonomik büyümedeki düşüşü geri çevirmek için cesur olmak zorundaydım" dedi.

Britanya medyasının siyaseti bir "pembe dizi" olarak gördüğü için kendisine saldırdığını söyleyen Truss, "Bazen siyasete eğlence endüstrisinin bir parçasıymış gibi davranılıyor. Kim düştü, kim çıktı, kim kimin hakkında ne dedi. Medyada ekonomik fikirleri anlama ve açıklama seviyesinin çok düşük olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Truss, "Britanya medyası dünya çapında yaygaracı olmasıyla biliniyor. Siyasetçilere karşı da saygılı olduklarını düşünmüyorum" diye konuştu.


Independent Türkçe, Politico, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU