Nick Cave, Kral Charles'ın taç giyme törenini anlattı: "Aşırı sıkıldım"

Efsanevi müzisyen, törene siyasi bir motivasyonla değil tamamen meraktan gittiğini söyledi

Nick Cave, oğlunun ölümünden sonra "hiddetini, öfkesini ve nefretini" kaybettiğini itiraf etmişti (Reuters)

Avustralyalı sanatçı Nick Cave, Kral III. Charles'ın taç giyme törenine katılmasının ardından şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

65 yaşındaki ünlü şarkıcı, 6 Mayıs'ta Westminster Abbey'deki tarihi törene katılması için davet edilen bir avuç Avustralyalıdan biriydi. Ancak Cave, törene sadece "meraktan" katıldığını söyledi. 

Ünlü şarkıcı, tören boyunca sıkılmaktan hayrete düşmeye kadar nasıl "çelişkili" duygular yaşadığını anlattı.

Channel 4 News'daki bir podcast'e konuk olan Cave, şaşırtıcı itirafı Krishan Guru-Murthy'ye yaptı.

Taç giyme törenine tamamen meraktan gittim ve her şeyi son derece ilginç buldum, en hafif deyimiyle... Çünkü taç giyme törenine gittiğimde bir şeyler hissedeceğimi düşünmüştüm.

Cave, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ancak bunları bu kadar aşırı şekilde hissedeceğimi bilmiyordum ve bunlar çelişkili duygulardı. Bazen son derece sıkılmış hissediyordum, bazen de olay karşısında tamamen hayrete düşüyor, müzikten son derece etkileniyordum.

Nick Cave and the Bad Seeds grubunun lideri, daha önce de yıldızları kraliyet davetine katılmadıkları için eleştirmişti.

Davete katılımını siyasi eğilimlerinden ziyade gösteriye olan sevgisi ve "açıklanamaz duygusal bağlılığıyla" gerekçelendiren Cave, kişisel blogu The Red Hand'de şöyle yazdı:

Ben ne monarşistim, ne de kralcıyım ve benzer bir şekilde ateşli bir cumhuriyetçi de değilim. Ama aynı zamanda Birleşik Krallık'taki, muhtemelen çağımızın en önemli tarihi etkinliği olacak bir daveti reddedecek kadar dünya ve işleyiş biçimine karşı olağanüstü derecede ilgisiz, ideolojik olarak esir alınmış ve huysuz da değilim.

Bir hayranı tarafından törene neden katıldığı sorulduğunda Cave, Kraliçe II. Elizabeth'le tek buluşmasının hikayesini paylaşmış ve televizyonda cenazesini izlerken kendisini ağlarken bulduğuna şaşırdığını söylemişti.

Ben sadece bu tür şeylere ilgi duyuyorum: Tuhaf olana, tekinsiz olana, sersemletici olana, hayranlık uyandırana.

Taç giyme törenine katılan diğer Avustralyalı temsilciler arasında Avustralya Başbakanı Anthony Albanese de vardı.

Into My Arms ve One More Time With Feeling gibi şarkılarıyla tanınan Nick Cave, 6 yıl önce "sahne sanatlarına verdiği seçkin hizmet" nedeniyle Avustralya Nişanı'na layık görülmüştü.


Independent Türkçe, Daily Mail, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU