Elon Musk, bazı Twitter kullanıcılarına onaylarını almadan mavi tık verdi

Teknoloji milyarderi #BlockTheBlue destekçilerinin hesaplarına mavi tik yerleştirmesinin ardından "hukuken açıkta"

(Reuters)

Twitter'ın CEO'su Elon Musk, sosyal medya platformunun ücretli doğrulama rozetlerine karşı çıkan kullanıcılarına istemedikleri mavi tikleri verdi. 

Platformdaki mavi doğrulama işareti için ödeme yapan hesapları engellemeyi amaçlayan #BlockTheBlue (#MaviyiEngelle) kampanyasının önde gelen destekçilerine istekleri dışında rozet verildi ve Musk, yanıt olarak ağlayarak gülme emojisini tweet'ledi.

"Trol mü, ben mi???" yazan Musk, konumunu "Trøllheim" olarak değiştirdi.

Bu hamle, platformu geçen yıl devralan teknoloji milyarderini, dolandırıcılığı önleme amaçlı kuralları muhtemelen ihlal ettiği için uzmanlara göre "hukuken açıkta" bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mavi tik, bir kullanıcı buna bilfiil karşı çıksa bile, Twitter Blue premium planı için gönüllü olarak ödeme yaptığını gösteriyor.

Medya hakları grubu Free Press'in strateji ve iletişimden sorumlu kıdemli direktörü Timothy Kerr, "Yanlış doğrulamalar Federal Ticaret Komisyonu (FTC) kurallarını ihlal ederek Musk'ı yasal olarak açıkta bırakıyor" diyor.

Musk ayrıca ünlülerin Twitter hesaplarına ve diğer fenomenlere önceden rızalarını almaksızın bu mavi doğrulama işaretlerini verdi. Diğer eleştirmenlere göre bu da FTC kurallarının ihlali anlamına geliyor.

Harvard Hukuk Fakültesi Siber Hukuk Kliniği'nde klinik eğitmen olan Alejandra Caraballo, "büyük hesaplara yanlış bir şekilde [Twitter doğrulama rozeti] eklenmesi aldatıcı ticaret uygulamasını teşkil edebilir" dedi.

Carabello onayları olmadan mavi onay işareti verilen herkesin, aldatıcı ticaret uygulamalarıyla ilgili herhangi bir FTC soruşturmasından ayrı, yanlış bir onay verme davası için haklı gerekçelere sahip olabileceğini de sözlerine ekledi.

"Belki de kullanıcılara aptalca trol hamleleri yapmadan önce tüm yetkin hukuk danışmanlarınızı kovmayın" diye tweet attı.

Twitter'da tik alan ünlüler arasındaki yazar Stephen King de, "Twitter hesabım Twitter Blue'ya abone olduğumu söylüyor. Abone olmadım. Twitter hesabım bir telefon numarası verdiğimi söylüyor. Vermedim" tweet'ini attı.

Musk, "Rica ederim, namaste" yanıtını verdi.

The Independent, Twitter'la temasa geçtiğinde şirket, alışıldığı üzere bir dışkı emojisiyle yanıt verdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU