Sarıgül: Doymayan fakirler değil, doymayan zenginler

10 temel ihtiyaç maddesinin fiyatlarını sabitleyeceklerini bildirdi

Fotoğraf: ANKA

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Hep söylediğim gibi; zenginleri doyurursak fakirler doyar. Doymayan fakirler değil, doymayan zenginler” dedi.

Sarıgül, TDP’nin İstanbul’un Şişli ilçesinde düzenlediği Değişim ve Çare Toplantısı’nda konuştu.

İktidara gelmeleri halinde yapacaklarını anlatan Sarıgül, şunları söyledi: 

2023’e girdiğimiz bugün; işçisi, memuru, emeklisi, genci, kadınıyla hayatından memnun tek bir yurttaşım yok. Geçen yıl boyunca beni ya cezaevi önlerinde ya marketlerde ya da çarşıda, pazarda gördünüz. Ben, bu yıl da her gün cezaevi önlerinde olacağım, çarşıda olacağım, markette olacağım, pazarda olacağım. Vatandaşımın canı nerede acıyorsa ben orada olacağım. 

Almanya’da, İngiltere’de binlerce kişi, hayat pahalılığına karşı sokağa çıktı, ‘Zenginlerden daha çok vergi alın’ dediler. Davos’ta iş adamları toplandı, ‘Bizden daha çok vergi alın’ çağrısı yaptılar. Nüfusumuzun yüzde 80’i yoksul ama bizim zenginlerden hiç ses yok. Onlar da taşın altına ellerini koysunlar. Yüzde 400 kâr eden bankalar da elini taşın altına koysun. Hep söylediğim gibi; zenginleri doyurursak fakirler doyar. Doymayan fakirler değil, doymayan zenginler.

Öyleyse iş bize düştü, milletin hakkını biz savunacağız. Çünkü biz, elitlerin değil milletin partisiyiz. Elektrik ve doğal gaz kullanmak insanlık hakkıdır. Vatandaş, bu faturaların altından kalkamıyor. Bu iş kâr amaçlı olamaz. Elektrik ve doğal gaz dağıtım işini devletin bünyesine alacağız. 

Et, süt, yumurta, un, yağ, şeker, bebek bezi, bebek maması, bakliyat gibi 10 kalem temel ihtiyaç maddesi belirleyeceğiz. Bu ürünlerin fiyatlarını sabitleyeceğiz. Mütevazi konutlarda kullanılan elektrik, doğal gaz ve sudan vergi almayacağız.  

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU