Erdoğan: Yaralı madencileri ziyaret ettim, belediye başkanlığım döneminde yanık için bir hastane yoktu

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstanbul’daki Çam Sakura Hastanemizde tedavi gören, bu yanık durumları ağır olan yüzde 60-80 konumundaki bu hastalarımız, şu anda Türkiye’de adeta bir numara onumunda olan profesörler tarafından tedavileri yapılıyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen “e-İnsan Programı’nda konuştu.

Bartın Amasra'da yaşanan maden faciasında yaralanan madencileri İstanbul'da ziyaret ettiğini belirten Erdoğan, " En son malum, Bartın’daki Amasra olayında 41 şehidimiz var. Ancak bu 41 şehidimizin dışında bütün oradaki yaralılarımıza anında müdahaleyle onları sağlıklarına kavuşturmak, 6 tane de ağır olan ki bir tanesi şuuru açıktı hastanede ziyaret ettim, diğer 5 tanesinin durumu biraz sıkıntılı… Belediye başkanlığım döneminde yanık için bir hastane veya hastanede böyle bir bölüm yoktu. Bir tane söylediler, orayı gezdim. Gezdiğimde maalesef paslı küvetler vardı. Ama biz, şimdi bunları aştık. Şu anda bizim şehir hastanelerimizde böyle bir sıkıntı yok" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan şöyle devam etti:

İstanbul’daki Çam Sakura Hastanemizde tedavi gören, bu yanık durumları ağır olan yüzde 60-80 konumundaki bu hastalarımız, şu anda Türkiye’de adeta bir numara konumunda olan profesörlerimiz tarafından tedavileri yapılıyor. Estetikte, aramızda olan değerli hocalarımız, Türkiye’de çok çok ciddi operasyonlar gerçekleştiriyorlar. Nereden nereye geldiğimizi söyleme bakımından bunlar çok önemli.

"Fırsat eşitliği, şeffaflık, hesap verebilirlik, yenilikçilik ve liyakat gibi değerleri esas alan bir insan kaynağı kültürü oluşturmanın peşindeyiz"

Kamu personel rejiminin hala istenilen seviyeye getirelemediğini "itiraf eden" Erdoğan, "Ülkemizde kamu, diğer hususlarda olduğu gibi insan kaynakları yönetiminde de lokomotiftir, modeldir, belirleyici role sahiptir. Bu anlayışla yeni yönetim sistemimizi tasarlarken doğrudan bir İnsan Kaynakları Ofisi kuralım dedik ve kurduk. Amacımız, bu yapının öncülüğünde hem kamunun hem de genel olarak ülkenin insan kaynağı projeksiyonunu ve yönlendirmesini yapmaktır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri’yle de uyumlu bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarımızda fırsat eşitliği, şeffaflık, hesap verebilirlik, yenilikçilik ve liyakat gibi değerleri esas alan bir insan kaynağı kültürü oluşturmanın peşindeyiz, şu anda bunu kovalıyoruz. İnsan kaynakları alanında yaptığımız düzenlemeler, kurduğumuz sistemler, hayata geçirdiğimiz uygulamalar; liyakat, eşitlik, yenilikçilik temeli üzerinde her gencimizin önünde tüm kapıları açıyor. Birilerinin yalan, yanlış, çarpıtma üzerine kurulu karalama kampanyalarına lütfen hiç kimse aldırmasın" diye konuştu.

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU