Rus ve Ukraynalı turistler, Dominik Cumhuriyeti'nde birlikte mahsur kaldı

Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, ABD ve Kanada gibi ülkeler hava sahalarını Rusya'ya kapatmıştı

Kumsallarıyla ünlü Dominik Cumhuriyeti, 2021'de 5 milyon turisti ağırlamıştı (AFP)

Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyonun ardından Rusya'nın seyahat kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalması, Dominik Cumhuriyeti'ndeki turistleri de etkiledi.

Rusya ve Ukraynalı turistler, Karayipler ülkesinde mahsur kaldı. Yetkililer tarafından dün yapılan açıklamada 14 bin 800 Rus ve 1900 Ukraynalı turistin ülkeden çıkamadığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, ABD ve Kanada gibi ülkelerin uyguladığı yaptırımlar arasında hava sahalarının Rus uçaklarına kapatılması var.

Yaptırımların ardından Rus havayolu şirketi Aeroflot, Küba, Meksika ve ABD'ye bilet satışını durdurdu. Azur Air de Küba, Meksika ve Dominik Cumhuriyeti'ne yapılan uçuşlara son verdi.

Ukrayna'nın Dominik Cumhuriyeti fahri konsolosu Ilona Oleksandrivna iki gün önce düzenlediği basın toplantısında ülkede yaklaşık 3 bin Ukraynalı turistin olduğunu öne sürmüştü.

Oleksandrivna, bu kişilerin "yardıma, paraya, giysiye ve daha birçok şeye" ihtiyacı olduğunu savunmuştu. Ayrıca 1200 Ukraynalının, paraları bittiği için otelden atıldığını ifade etmişti.

Dominikli yetkililerse ülkedeki otellerle görüştüklerini ve bir çözüm bulunana kadar sayısı 17 bine yaklaşan Rus ve Ukraynalı turistlerin konaklaması için anlaştıklarını bildirdi.

Ayrıca bu kişilerin ziyaret edilerek ihtiyaçlarının belirleneceği duyuruldu.

Fransız haber ajansı AFP, ülkenin önemli turistik bölgelerine baktıklarını ve sokakta kalmış bir turiste rastlamadıklarını yazdı.

 

Independent Türkçe, AFP, CNN International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU