Mehmet Öz seçim kampanyası sırasında fenalaşan kişiyi iyileştirdi

ABD'de ünlü bir televizyon figürü olan Öz kasımda Cumhuriyetçi Parti'den seçimlere gireceğini açıklamıştı

Mehmet Öz, "Sorunları çözmemize ve iyileşmemize yardım etmek için ABD Senatosuna aday oluyorum" ifadeleriyle siyasete atıldığını duyurmuştu (AP)

ABD Senatosu'na girebilmek için seçim kampanyası yürüten Mehmet Öz cumartesi sabahı katıldığı siyasi bir etkinlikte fenalaşan bir kişiyi kendine getirmek için tıbbi becerilerini kullandı. 

Kalp ve damar cerrahı Öz kasımda Cumhuriyetçi Parti'den seçim yarışına dahil olacağını açıklamıştı. 8 Kasım 2022'de düzenlenecek seçimlerde ABD Senatosu'nun 34 koltuğu yenilenecek ve seçilen kişiler 6 yıl boyunca görev yapacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fenalık geçiren kişiye acil müdahalede bulunduğu sırada Öz'ün Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh kentinde düzenlenen parti toplantısında konuşmak için sırasını beklediği belirtildi. 

TMZ'nin haberine göre rahatsızlık geçiren kişi eyalet komitesi üyelerinden biriydi ve bilincini kaybetmeden önce aniden nöbet geçirmişti. 

Olaya tanık olan kaynaklar, fenalaşan kişinin ikinci bir atak geçirmeden önce toplantı salonunun dışında düz bir zemine taşınmasına Öz'ün de yardım ettiğini bildirdi. 

Müdahale için çağırılan acil sağlık ekipleri geldiğinde söz konusu kişinin bilincinin yerine geldiği ve Öz'le sohbet ettiği belirtildi. 

Olayla ilgili TMZ'ye konuşan Öz şu ifadeleri kullandı:

Her şeyden önce ben bir doktorum ve her zaman da öyle olacağım. Bu yüzden yakınımdaki bir adam yığıldığında yardım çağrısına hemen cevap verdim. Tıp hayatımda öğrendiğim dersleri takip ederek acil sağlık ekibi onu bir hastaneye nakledene kadar işimi yaptım.

Acil sağlık ekibi daha sonra komite üyesini bölgedeki bir hastaneye nakletti. 

Etkinlikte yer alan kaynaklar 61 yaşındaki Öz'ün planladığı konuşmasını yapabildiğini belirtti. 

Pensilvanya'dan adaylığını koyan Öz senatörlük yarışında 12'si Cumhuriyetçi, 14'ü Demokrat ve biri Liberteryen olmak üzere diğer 27 adayla rekabet ediyor. 

 

Independent Türkçe, Daily Mail, TMZ

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU