Colorado, ABD'de kripto parayla vergi alan ilk eyalet olmak istiyor

Eyalet valisi, seçim kampanyasında Bitcoin üzerinden bağış kabul eden ABD'li ilk siyasetçi olmuştu

Kripto para birimleri dünyanın farklı yerlerinden gelen açıklamaların ardından sert düşüşler yaşadı (AFP)

Colorado, sakinlerinin vergilerini kripto parayla ödemesine izin veren ilk eyalet olmak istiyor.

Kripto parayı uzun zamandır destekleyen Vali Jared Polis, Kongre üyesi olduğu dönemde ABD'de Bitcoin üzerinden seçim kampanyası yardımı kabul eden ilk siyasetçi olmuştu.

Vali Polis, Coindesk'in Consensus 2021 sanal konferansında yaptığı açıklamada, "Vergilerinizi farklı kripto para birimleriyle ödemenize izin veren ilk eyalet olmak beni çok sevindirir" dedi.

Özel sektörde ve kamuda altyapı, dijital kimlik ve kişisel veri güvenliği alanlarında yatırımları, nitelikli istihdamı ve yenilikçileri cezbeden Colorado, ABD'de blok zinciri yeniliklerinin merkezi olmaya devam edecek.

Colorado kripto parayı deneyip entegre eden ilk eyalet olmayacak.

Ohio eyaleti 2018'de işletmelere (bireylere değil) vergilerini dijital parayla ödeme imkanı tanımış fakat sadece 10 şirketin bu yolu tercih etmesi üzerine bir yıl sonra söz konusu hizmeti kaldırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Coindesk'e göre çarşamba itibarıyla Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve Litecoin'in hepsinin fiyatının artmasıyla beraber kripto paralar yükselişteydi.

Bitcoin bu hafta ilk kez 40 bin doların (yaklaşık 337 bin TL) üzerini görse de o seviyeden geri düştü.

Sporda kripto paralar halihazırda Amerika Ulusal Beyzbol Ligi (MLB) oyuncularının ödemelerinde kullanılmasa da New York Yankees koçu Aaron Boone, Fox Business'a yaptığı açıklamada "kulüp binamızda kesinlikle yoğun bir konuşma yaşanıyor" dedi.

Elon Musk'ın Tesla'nın çevresel kaygılar nedeniyle Bitcoin ödemelerini kabul etmeyeceğini duyurmasından bu yana dijital para birimleri ay boyunca keskin dalgalanmalar ve oynamalar yaşadı.

Satışlar, Çinli yetkililerin geçen hafta kripto madenciliği ve ticaretine yönelik daha sıkı kontroller uygulayacağını açıklamasıyla derinleşti.

ABD Hazinesi'nin vergi kaçakçılığını önlemek için kripto paraların Milli Gelirler İdaresi'ne (IRS) daha sıkı uyumunu zorunlu kılacağını açıklaması da fiyatları etkiledi.

Çöküş esnasında dünyanın en popüler kripto parası Bitcoin tekrar tırmanmadan önce 59 bin 463 dolardan (yaklaşık 501 bin TL) 30 bin dolar (yaklaşık 252 bin TL) civarına düşmüştü.

Elon Musk bu hafta Kuzey Amerika'daki Bitcoin madencileriyle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hakkında görüştüğünü belirtti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU