Biden, Trump korkusuyla bekletilen iki kadın generalin adaylıklarını resmen duyurdu

ABD Başkanı ayrıca, Beyaz Saray Cinsiyet Politikası Konseyi oluşturmayı ve eğitimde cinsiyet temelli ayrımcılığı men eden federal yasada Trump döneminde yapılan değişiklikleri gözden geçirmeyi içeren iki kararnameyi imzaladı

Joe Biden açıklama öncesi Van Ovost ve Richardson'la birlikte salona giriş yaparken (AP) 

ABD Başkanı Joe Biden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde iki kadın generali resmen aday gösterdi.

Ulaştırma Komutanlığı'na getirilmek istenen General Jacqueline D. Van Ovost ile Güney Komutanlığı'nın başına geçmesi öngörülen Korgeneral Laura J. Richardson'ın ertelenen adaylık duyuruları pazartesi günü yapıldı.

Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'le birlikte Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Van Ovost ve Richardson'ı "seçkin ve son derece nitelikli iki savaşçı ve vatansever" olarak nitelendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki adayın da "eşsiz düzeyde beceri ve dürüstlük" örneği kariyerlere sahip olduğunu belirten Biden, "Attıkları her adımda ordumuzdaki kadınlara fırsat kapılarını açarak, onların izinden giden kadınlar için izlenecek yolu daha geniş ve daha parlak hale getirdiler" diye konuştu.

Açıklamasında Biden, "ABD silahlı kuvvetlerindeki generallerin nasıl göründüğünü bilerek, ülkelerine hizmet etme hayaliyle büyüyen kız ve erkek çocuklarına ihtiyacımız var. ABD başkan yardımcıları böyle görünüyor" ifadesini kullandı.

CNN'e konuşan iki Pentagon yetkilisiyse, Biden'ın duyurusu sonrası göreve başlamaları Senato'nun onayına kalan bu kadın generallerin isimlerinin, zamanında eski Başkan Donald Trump'ın etkisiyle aday listesinden çekilmiş olduğunu söyledi.

New York Times (NYT) da geçen ay paylaştığı bir haberde, Trump'ın zorluk çıkarma endişesi nedeniyle Pentagon'un Hava Kuvvetleri'nden General Van Ovost ile ABD Kara Kuvvetleri'nin en büyük kanadı olan FORSCOM'un komutanı Korgeneral Richardson'ın atamalarını yeni yönetim gelinceye kadar beklettiğini aktarmıştı.

Diğer yandan USA Today'in haberine göre Biden, 8 Mart'ta ayrıca, cinsiyet eşitliği üzerinde çalışmak üzere Beyaz Saray Cinsiyet Politikası Konseyi oluşturmayı ve eğitimde cinsiyet temelli ayrımcılığı men eden federal yasada Trump döneminde yapılan değişiklikleri gözden geçirmeyi içeren iki başkanlık kararnamesini imzaladı.


Independent Türkçe, CNN, USA Today, Beyaz Saray  

DAHA FAZLA HABER OKU