Game of Thrones'un yaratıcısı George R.R. Martin, serinin yeni kitabını ne zaman bitireceğini açıkladı

Yazar, “Zorunlu tecrit yazmama yardım etti. Her gün Kış Rüzgarları üzerinde saatlerce çalışıyor ve sürekli ilerleme kaydediyorum” dedi

The Winds of Winter, yazarın ünlü serisinin 6. kitabı olacak (AP)

Game of Thrones’un yaratıcısı George R.R. Martin’in yeni kitabını bitirmek için karantinaya çekilmesi işe yaramış gibi görünüyor.

Ünlü yazar, Salı günü blogunda paylaştığı bir yazıda Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin merakla beklenen yeni kitabının ne zaman çıkacağını açıkladı.

Entertainment Weekly’nin haberine göre Martin, günlerini The Winds of Winter'ı (Kış Rüzgarları) yazarak geçirdiğini ve kitabın 2021’de bitmesini beklediğini söyledi.

Karantina ve sosyal mesafeyle geçen ayların sonucunda aynı mekanda kalmaktan çok sıkıldığını ama artık daha iyi hissettiğini belirten Martin sözlerini şöyle sürdürdü:

Zorunlu tecrit yazmama yardım etti. Her gün Kış Rüzgarları üzerinde saatlerce çalışıyor ve sürekli ilerleme kaydediyorum. Dün yeni bir bölümü tamamladım. Üç gün önce bir diğerini, geçen hafta da bir başkasını bitirdim. Ama hayır, bu kitabın yarın biteceği veya gelecek hafta yayımlanacağı anlamına gelmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katetmesi gereken çok yol olsa da gidişattan memnuniyet duyduğunu söyleyen yazar, özellikle de Cersei Lannister, Asha Greyjoy (dizideki Yara karakteri), Tyrion Lannister, Ser Barristan Selmy ve Areo Hotah hakkında yazdığını aktardı.

Martin ayrıca, Yeni Zelanda’da gerçekleşecek 78. Dünya Bilim Kurgu Konvansiyonu’nun pandemi yüzünden sanal ortama taşınmasına üzüldüğünü ve ülkeyi ziyaret etme planlarını iptal etmek zorunda kaldığını yazdı.

Ancak iyi yanından bakalım. Şu anda ihtiyacım olan son şey, kazandığım yazma hızını yok edebilecek uzun bir mola. Hem Kovid-19 hem de Kış Rüzgarları’nın biteceğini umduğum gelecek yıl, Wellington’ı ziyaret edebileceğim.

Martin, Game of Thrones’dan önceki olayları anlatacak yeni dizi House of the Dragon'ın da yapımcılığını üstlenmişti. Targaryen Hanedanı’nın geçmişini anlatacağı düşünülen dizinin 2022’de başlaması planlanıyor.

 

Independent Türkçe, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU